Egy nap nutritáriánus étrenden – A növényi étrend alapjai – 6.

Emlékszel még a G-BOMBS-ra? Nézzünk egy olyan napi menüt, ami ez alapján épül fel!

Reggeli: Csicseripalacsinta bogyós gyümölcsökkel és magvakkal

Hozzávalók:
3 ek csicseriborsóliszt
csipet só, stevia, vaníliakivonat
víz
banán
házi cukormentes lekvár
bogyós gyümölcsök
durvára vágott mandula
ceyloni fahéj

                     G
                     B ✅
                     O
                     M
                     B ✅
                     S ✅

A csicseriborsólisztbe tegyél csipet sót, steviát és vaníliakivonatot. Annyi vízzel keverd össze, hogy sűrűbb palacsintatészta legyen. Felforrósított tapadásmentes serpenyőben, olaj nélkül süss belőle kis korongokat. (Én három korongot tudtam egyszerre sütni.) Halmozd őket egymás tetejére banánszeletekkel rétegezve, kenhetsz bele egy kis házi cukormentes lekvárt is. Szórj a kupacra a kedvenc bogyós gyümölcseidből, és hintsd meg egy kis durvára vágott mandulával és fahéjjal.

Ebéd: Buffalo karfiol, petrezselymes krumpli, zöldsaláta

Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
1 kg krumpli
1 nagy csokor friss petrezselyem
1-2 kanál csicseriborsóliszt
növényi joghurt
fekete só
fokhagymapor
bors
paradicsompüré
balzsamecet
szójaszósz
stevia vagy juharszirup
füstölt paprika

G ✅
B ✅
O ✅
M
B
S

A kockára vágott krumplit főzd meg. A petrezselyemlevelet vágd apróra, és forró edényben csipet só hozzáadásával gyorsan futtasd meg. A leszűrt, még meleg krumplit pakold rá, keverd és melegítsd össze.
A karfiolt szedd rózsáira, forgasd először lisztbe, majd a következő “nemtojásba”: növényi joghurt, ízlés szerint fekete sóval, fokhagymaporral és borssal ízesítve. Tedd tepsire és olaj nélkül süsd kb 10 percig 180-200 fokon. Közben készítsd el a mázat. A paradicsompürét ízesítsd balzsamecettel, szójaszósszal, steviával vagy juharsziruppal, füstölt paprikával. Sóval, borssal állítsd be az ízeket. A sütőből kivett karfiolrózsákat kend be ezzel a mázzal és told vissza sülni 10 percre.
Tálald friss salátával és fokhagymás növényi joghurttal.

Vacsora: “Fuhrman-doki megdicsérne” leves

Hozzávalók:
kelbimbó
sárgarépa
karalábé zölddel
petrezselyem
gomba vagy szárított gomba (bármilyen fajta)
hagyma, fokhagyma
szárított medvehagyma (ha van)
fehérbabkonzerv
kukoricakonzerv
valamilyen zöldség alaplé vagy víz
hámozott napraforgómag
citromlé
só, bors
ízlés szerint a tetejére rukkola, hagyma

G ✅
B ✅
O ✅
M ✅
B
S ✅

Ebből a levesből megfőzhetsz egy gigantikus adagot, és a hozzávalókat tetszőleges arányban variálhatod. A zöldségeket vágd fel hasonló méretű darabokra, a kelbimbót lehet félbe. A fokhagymát reszeld vagy nyomd össze, a hagymát, ha szereted nagyobb darabokban, akkor félfőre. Vízben vagy zöldség alaplében tedd oda főni, és amikor majdnem készen van, öntsd bele a konzerv fehérbabot és a kukoricát. (Próbálj BPA mentes dobozút választani és öblítsd át jól.) Turmixolj össze valamennyi napraforgómagot egy kis vízzel, citromlével, sóval és borssal, és mint egy tejfölt keverd a már kész levesbe.
Pakolj a tetejére friss zöldeket és nyers lilahagymát.

Ha szeretnél végre igazi változást az életmódodban, jobb egészséget, egészségesebb testsúlyt, jobb emésztést, jobban funkcionáló immunrendszert, több energiát, akkor adj egy esélyt magadnak arra, hogy megismerd az egész rendszert és lépésről lépésre beépítsd az életedbe. A Nutritáriánus Életmódváltó Program akkor is segít, ha a fenti ételek még nagyon messze állnak az ízlésedtől! Hidd el, ha így van, azzal nem vagy egyedül. Éppen ezért dolgoztam ki azokat a lépéseket, amelyek a hagyományos magyaros étrendtől egy élethosszabbító, nutritáriánus életmódig vezetnek.

Kipróbáltad valamelyik receptet? Írd meg kommentben, hogy ízlett!

Tags: , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük