Így turbózd fel az ételeidet rákellenes hatóanyaggal

Rákellenes szulforafán mennyiségének növelése a keresztesvirágúakban

A szulforafán vegyület szinte kizárólag keresztesvirágúakban termelődik. Erőteljes rákellenes hatása van, ezen kívül az agyat és a szemet is támogatja, az orrnyálkahártya allergiás gyulladását csökkenti és jó szolgálatot tesz a 2. típ. cukorbetegség kezelésében is. Napi 2-3 adag keresztesvirágú zöldség az autizmusban élő vizsgálati alanyok társas interakcióját és verbális kommunikációját javította.

A nyers keresztesvirágúak nagy mennyiségben tartalmaznak szulforafánt, ami főzés hatására elbomlik. Viszont ha felaprítjuk a brokkolit, káposztát, kelbimbót, várunk 40 percet és csak azután főzzük meg, az eltelt időben a szulforafán elővegyülete keveredik a mirozináz enzimmel, ami főzés után már nem fog elbomlani.

Ha nincs időd erre a várakozásra, akkor a kész ételre szórt őrölt mustármaggal is megnövelhető a szulforafán mennyisége. Mustár helyett használhatsz tormát, wasabit vagy akár retket is, ugyanaz lesz a hatásuk. Csak egy kevés kell belőlük a főtt keresztesvirágúakhoz, hogy felturbózd ennek a csodálatos rákellenes hatóanyagnak a mennyiségét.

A Több mint étrend ebook nem csupán teljes értékű ételekből áll és fogyáshoz van kifejlesztve, de gazdag rákellenes hatóanyagokban is, mivel minden nap szerepel benne valamilyen keresztesvirágú zöldség.

Tags: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük