Karfiolpaprikás hajdinakörettel – egyszerű, gyors és házias ebéd

  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 ek napraforgómag
  • 1-2 ek citromlé
  • pirospaprika, só, bors, kurkuma, fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csésze világos (nem pörkölt) hajdina
  • adalékmentes vegeta

A hajdinát elektromos kuktában, másfélszeres mennyiségű vízben, adalékmentes vegetával tettem oda főni, magas nyomáson 12 percre.

Közben megtisztítottam és apróra vágtam a hagymát, kis sóval (olaj nélkül), időnként víz hozzáadásával megpároltam. Rádobtam a pirospaprikát, majd a rózsáira szedett karfiolt, kevés vizet öntöttem alá és befűszereztem. Miután a karfiol megpuhult, a napraforgómagból citromlével és kis vízzel turmixolt „tejföllel” krémesítettem. Egy csokor petrezselyemzöldet összevágtam és lazán belekevertem a karfiolpaprikásba. Nem érdemes spórolni a petrezselyemmel, ez a sava-borsa az ételnek.

A puhára főtt hajdinával és friss salátával tálaltam.

Tags: , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük