- 1 közepes fej karfiol
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 ek napraforgómag
- 1-2 ek citromlé
- pirospaprika, só, bors, kurkuma, fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csésze világos (nem pörkölt) hajdina
- adalékmentes vegeta
A hajdinát elektromos kuktában, másfélszeres mennyiségű vízben, adalékmentes vegetával tettem oda főni, magas nyomáson 12 percre.
Közben megtisztítottam és apróra vágtam a hagymát, kis sóval (olaj nélkül), időnként víz hozzáadásával megpároltam. Rádobtam a pirospaprikát, majd a rózsáira szedett karfiolt, kevés vizet öntöttem alá és befűszereztem. Miután a karfiol megpuhult, a napraforgómagból citromlével és kis vízzel turmixolt „tejföllel” krémesítettem. Egy csokor petrezselyemzöldet összevágtam és lazán belekevertem a karfiolpaprikásba. Nem érdemes spórolni a petrezselyemmel, ez a sava-borsa az ételnek.
A puhára főtt hajdinával és friss salátával tálaltam.