Karfiolpaprikás hajdinakörettel

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hajdinát elektromos kuktában, másfélszeres mennyiségű vízben, adalékmentes vegetával tettem oda főni, magas nyomáson 12 percre.
Közben megtisztítottam és apróra vágtam a hagymát, kis sóval (olaj nélkül), időnként víz hozzáadásával megpároltam. Rádobtam a pirospaprikát, majd a rózsáira szedett karfiolt, kevés vizet öntöttem alá és befűszereztem. Miután a karfiol megpuhult, a napraforgómagból citromlével és kis vízzel turmixolt „tejföllel” krémesítettem. Egy csokor petrezselyemzöldet összevágtam és lazán belekevertem a karfiolpaprikásba. Nem érdemes spórolni a petrezselyemmel, ez a sava-borsa az ételnek.
A puhára főtt hajdinával és friss salátával tálaltam.

Itt összegyűjtöttem Neked a blogon található recepteket, ha érdekel: 

Ha egy komplett étrendre vágysz receptekkel együtt:

Tags: , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük