- by Zsuzsa Juhász
- in Receptek, Táplálkozás
- on 2023.04.20.

Hozzávalók:
- 1 szál zöldhagyma
- 1 répa
- Fél petrezselyemgyökér
- 1 csésze fagyasztott kukorica
- 1 csésze fagyasztott kukorica
- 2-3 ek citromlé
- 1 paradicsom
- Só, natur vegeta, kurkuma, bors, fokhagyma
Elkészítés:
Karikákra vágtam a zöldhagymát, kis sóval megpároltam a kinyitott tetejű elektromos kuktában. Közben megtisztítottam és összevágtam a répát és petrezselyemgyökeret, rádobtam a hagymára, beleszórtam a kukoricát , majd felöntöttem ann yi vízzel, ami ellepte. Fűszereztem sóval, adalékmentes vegetával, kurkumával, borssal és fokhagymával. Lezártam a kuktát és magas nyomáson főztem 10 percig.
Amíg készült, mandulából és vízből tejet turmixoltam. A megfőtt levesbe beleöntöttem a tejet, pár evőkanál citromlét, és belekevertem egy apró kockákra vágott paradicsomot. Így krémes, enyhén savanykás lett és nagyon jó ráharapni a lédús, nyers paradicsomra.
Itt összegyűjtöttem Neked a blogon található recepteket, ha érdekel:
Ha egy komplett étrendre vágysz receptekkel együtt:
Tags: ebédrecept, kukorica, leves, növényi, nutritáriánus, olajmentes, teljes értékű, teljes értékű növényi étrend, vacsorarecept, vegán