Pofonegyszerű kukoricaleves

  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 répa
  • Fél petrezselyemgyökér
  • 1 csésze fagyasztott kukorica
  • 1 csésze mandulatej
  • 2-3 ek citromlé
  • 1 paradicsom
  • Só, natur vegeta, kurkuma, bors, fokhagyma

Karikákra vágtam a zöldhagymát, kis sóval megpároltam a kinyitott tetejű elektromos kuktában. Közben megtisztítottam és összevágtam a répát és petrezselyemgyökeret, rádobtam a hagymára, beleszórtam a kukoricát , majd felöntöttem annyi vízzel, ami ellepte. Fűszereztem sóval, adalékmentes vegetával, kurkumával, borssal és fokhagymával. Lezártam a kuktát és magas nyomáson főztem 10 percig.

Amíg készült, mandulából és vízből tejet turmixoltam. A megfőtt levesbe beleöntöttem a tejet, pár evőkanál citromlét, és belekevertem egy apró kockákra vágott paradicsomot. Így krémes, enyhén savanykás lett és nagyon jó ráharapni a lédús, nyers paradicsomra.

Tags: , , , , , , , , , ,

2 hozzászólás

  1. Gábor Juhász szerint:

    Nagyon jól néz ki! ❤️

    • Zsuzsa - Nutritáriánus szerint:

      Örülök, hogy tetszik! Ha kipróbáltad, számolj be róla, hogy tetszett! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük