- by Zsuzsa Juhász
- in Táplálkozás
- on 2023.04.11.
0

Hozzávalók:
- két alma és 6-8 db friss vagy áztatott aszalt datolya fél bögre
- egy konzerv vörösbab lecsöpögtetve
- egy bögre kukoricaliszt
- fél bögre barna rizsliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 ek citromlé
- 3 ek kakaó
- 1,5 ek útifűmaghéj
- vaníliapor
- 1 csipet só
- dió darabok belekeverve
Elkészítés:
A száraz összetevőket elkeverjük, a többit összeturmixoljuk, majd egyesítjük a komponenseket. Tepsibe terítjük és 175 fokon kb 40 percig sütjük. Érdemes tűt vagy kést beleszúrni és úgy ellenőrizni, de ennek nem kell szárazra sülnie, maradhat kissé szottyos, szaftos a közepe. Akár egy kis cukormentes baracklekvárt is kenhetünk a tetejére, ha egy kis savanykás íz is jólesne hozzá.
Itt összegyűjtöttem Neked a blogon található recepteket, ha érdekel:
Ha egy komplett étrendre vágysz receptekkel együtt:
Tags: gluténmentes, nutritáriánus, nutritáriánus étrend, sütemény, süti, teljes értékű