két alma és 6-8 db friss vagy áztatott aszalt datolya fél bögre vízzel turmixolva
egy konzerv vörösbab lecsöpögtetve
egy bögre kukoricaliszt
fél bögre barna rizsliszt
1 kk szódabikarbóna
1 ek citromlé
3 ek kakaó
másfél ek útifűmaghéj
Vaníliapor
Csipet só
dió darabok belekeverve
Elkészítés:
A száraz összetevőket elkeverjük, a többit összeturmixoljuk, majd egyesítjük a komponenseket. Tepsibe terítjük és 175 fokon kb 40 percig sütjük. Érdemes tűt vagy kést beleszúrni és úgy ellenőrizni, de ennek nem kell szárazra sülnie, maradhat kissé szottyos, szaftos a közepe. Akár egy kis cukormentes baracklekvárt is kenhetünk a tetejére, ha egy kis savanykás íz is jólesne hozzá.