Zöldség curry a legegyszerűbben

Hozzávalók:

Elkészítés:

Legelőször a mandulát egy csésze forrásban lévő vízzel nyakon öntöttem. A hagymát megpucoltam, apró kockákra vágtam és az instant potban nyitott tetővel elkezdtem kis sóval, vízen párolni. Közben összevágtam a répát és a krumplit (hámozás nélkül, alapos mosás után). Amikor a hagyma üveges lett, rátettem a curry fűszerkeveréket, a fokhagymát, a répát, a krumplit és a borsót. A mandula héját én nem szedtem le, de te ha szeretnéd, kiputtyogtathatod. 😉 Friss vízzel (kb másfél csésze) alaposan összeturmixoltam. Ráöntöttem a párolódó zöldségekre, kevertem rajta egyet, majd lezártam a kukta tetejét és magas nyomáson 14 percig főztem. Közben a spenótot megmostam és kitépkedtem a vastagabb ereket. Amikor lejárt a főzőprogram, kinyitottam a kuktát és a spenótot lazán belekevertem a raguba. Visszazártam a kukta tetejét, de már nem kapcsoltam be, csak hagytam magában a gőzben párolódni pár percet.
Kurkumás barnarizzsel és egy nagy tál salátával ettem.

Itt összegyűjtöttem Neked a blogon található recepteket, ha érdekel: 

Ha egy komplett étrendre vágysz receptekkel együtt:

Tags: , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük