- by Zsuzsa Juhász
- in Receptek
- on 2023.04.21.

Hozzávalók:
- 1 nagyobb hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 nagyobb krumpli
- fél csésze feles zöldborsó (sárga is jó)
- minél több friss leveles spenót (bébispenót is szuper)
- kb 12 szem mandula
- 1 tk Mild Madras Curry fűszerkeverék, só, fokhagyma
Elkészítés:
Legelőször a mandulát egy csésze forrásban lévő vízzel nyakon öntöttem. A hagymát megpucoltam, apró kockákra vágtam és az instant potban nyitott tetővel elkezdtem kis sóval, vízen párolni. Közben összevágtam a répát és a krumplit (hámozás nélkül, alapos mosás után). Amikor a hagyma üveges lett, rátettem a curry fűszerkeveréket, a fokhagymát, a répát, a krumplit és a borsót. A mandula héját én nem szedtem le, de te ha szeretnéd, kiputtyogtathatod. 😉 Friss vízzel (kb másfél csésze) alaposan összeturmixoltam. Ráöntöttem a párolódó zöldségekre, kevertem rajta egyet, majd lezártam a kukta tetejét és magas nyomáson 14 percig főztem. Közben a spenótot megmostam és kitépkedtem a vastagabb ereket. Amikor lejárt a főzőprogram, kinyitottam a kuktát és a spenótot lazán belekevertem a raguba. Visszazártam a kukta tetejét, de már nem kapcsoltam be, csak hagytam magában a gőzben párolódni pár percet.
Kurkumás barnarizzsel és egy nagy tál salátával ettem.
Itt összegyűjtöttem Neked a blogon található recepteket, ha érdekel:
Ha egy komplett étrendre vágysz receptekkel együtt:
Tags: curry, ebédrecept, fogyás növényi étrenden, növényi, nutritáriánus, nutritáriánusfogyás, olajmentes, teljes értékű, teljes értékű növényi étrend