Egyészség, fogyás és jó közérzet - azzal, amit megeszel!
Akkor tudsz fogyni, ha tartósan kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe, mint amennyit elhasználsz. Lássuk, mik azok a leggyakoribb akadályok, amelyek megakadályozzák a fogyásodat még akkor is, ha törekszel a kalóriadeficitre, sőt akár az egészséges étkezésre is. 1. Nem jól becsülöd meg a kalóriafelhasználásodat vagy az ételeid kalóriaértékét. Gyakran előfordul, hogy a fogyókúrázó túlbecsüli a…
Read more
Az antioxidánsok – ahogy az előző részben leírtuk – csökkentik a gyulladást a szervezetünkben, fiatalítják a sejtjeinket ✨ és segítenek megakadályozni, hogy extra zsírréteg raktározódjon ránk. Ezek az anyagok lehetnek vitaminok (pl. C, A, E), flavonoidok, amelyek a növények színanyagai, például a sötét színű szőlőben lévő rezveratrol 🍇. (Ezt inkább szőlő, mintsem vörösbor formájában érdemes…
Read more
Az antioxidánsok olyan molekulák, amelyek segítenek csökkenteni a szabadgyökök számát a szervezetben, így védelmet nyújtanak a sejtek károsodása ellen 🛡️. A szabadgyökök oxigén- vagy nitrogénalapú molekulák, amelyek egy vagy több elektront veszítettek vagy nyertek, így instabilak és reaktívak ⚡. Az instabilitásuk miatt arra törekednek, hogy elektronokat vonjanak el más molekuláktól, amelyeknek általában fontos szerepe van…
Read more
Ahogy írtam az 1. részben, az edzéssel kezdődött az életmódváltásom. Találtam egy helyes kis női edzőtermet a közelben, ahol eleinte főként gerinctréningre jártam. Az akkori túlsúlyommal még ez is megterhelő volt számomra, de kitartottam benne. Emlékszem egy olyan stretching (nyújtás) órára, ahol hanyattfekvésben a fejem mögé a földre kellett (volna) letenni a lábamat. Rajtam kívül…
Read more
Valós történet alapján. 🙂 Most, tavasszal igyekszem kiemelt hangsúlyt fektetni a zöld levelekre, hiszen, ezeknek van most szezonjuk. A zöldturmixban mángoldlevél van, a curryben spenót, a salátában pedig friss, ropogós fejes saláta. A képen látható ételek mellett még 1-2 alma lecsúszott… 🙂 A reggelim nagyjából mindig egyformán készül, ez nagyban megkönnyíti a napjaim indulását. Az…
Read more
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy instant potban készült, de fazékban se sokkal hosszadalmasabb. Hozzávalók: Legelőször a mandulát egy csésze forrásban lévő vízzel nyakon öntöttem. A hagymát megpucoltam, apró kockákra vágtam és az instant potban nyitott tetővel elkezdtem kis sóval, vízen párolni. Közben összevágtam a répát és a krumplit (hámozás nélkül, alapos mosás után). Amikor a hagyma…
Read more
Karikákra vágtam a zöldhagymát, kis sóval megpároltam a kinyitott tetejű elektromos kuktában. Közben megtisztítottam és összevágtam a répát és petrezselyemgyökeret, rádobtam a hagymára, beleszórtam a kukoricát , majd felöntöttem annyi vízzel, ami ellepte. Fűszereztem sóval, adalékmentes vegetával, kurkumával, borssal és fokhagymával. Lezártam a kuktát és magas nyomáson főztem 10 percig. Amíg készült, mandulából és vízből…
Read more
A hajdinát elektromos kuktában, másfélszeres mennyiségű vízben, adalékmentes vegetával tettem oda főni, magas nyomáson 12 percre. Közben megtisztítottam és apróra vágtam a hagymát, kis sóval (olaj nélkül), időnként víz hozzáadásával megpároltam. Rádobtam a pirospaprikát, majd a rózsáira szedett karfiolt, kevés vizet öntöttem alá és befűszereztem. Miután a karfiol megpuhult, a napraforgómagból citromlével és kis vízzel…
Read more
2017 januárjában éreztem azt, hogy a helyzet tarthatatlan, és eldöntöttem, hogy megpróbálok lefogyni. Ekkor a BMI indexem alapján valahogy a II. fokú elhízás kategóriájának tetején voltam. Aki nem járatos annyira ezekben a bűvös számokban, van a normál testsúly, aztán a túlsúlyos, majd az I., II. és III. fokú elhízás. Szóval érezhetően rendkívül messze álltam a…
Read more
két alma és 6-8 db friss vagy áztatott aszalt datolya fél bögre vízzel turmixolva egy konzerv vörösbab lecsöpögtetve egy bögre kukoricaliszt fél bögre barna rizsliszt 1 kk szódabikarbóna 1 ek citromlé 3 ek kakaó másfél ek útifűmaghéj Vaníliapor Csipet só dió darabok belekeverve Elkészítés: A száraz összetevőket elkeverjük, a többit összeturmixoljuk, majd egyesítjük a komponenseket.…
Read more